Treningspause bra for kroppen?

- Innlegget inneholder reklame i form av bilde av produkter jeg har fått fra min sponsor Veganlife -

Jeg har lest mange steder at treningspause kan være bra for kroppen. At kroppen til og med trenger en skikkelig pause en gang i blant for å restituere seg og bli klar til neste utfordring. De fleste idrettsutøvere har en planlagt sesongpause etter konkurransesesongen for å hente seg inn.

I vinter har jeg hatt en pause på hele 6-8 uker. Det var ikke planlagt, men jeg kom til et punkt hvor jeg følte meg tappet for energi og helt uten krefter. Så da tok jeg meg rett og slett en lang hvil.

Jeg har vært så slapp at jeg ikke har orket noe som helst. Jeg har lurt på hvordan i all verden jeg skal klare å løpe maraton igjen. Jeg har rett og slett vært helt nede i kjelleren!

 I stedet for trening i vinter har det vært trøstespising på sofaen. PS -  veganske marshmallows  fra min sponsor Veganlife!

I stedet for trening i vinter har det vært trøstespising på sofaen. PS - veganske marshmallows fra min sponsor Veganlife!

Etterhvert som det gikk noen uker uten trening bestemte jeg meg for at nå var det nok med pause. Jeg var redd for å bli så slapp at jeg aldri skulle klare å komme meg opp av sofaen. 

Jeg begynte veldig forsiktig med løpeturer på 3-5 km og det kjentes forferdelig. Det kjentes unaturlig å løpe. 10 km var som en evighet. Jeg tenkte at nå hadde jeg ødelagt formen totalt.

I april var det Holmestrand Maraton. Jeg var påmeldt, men tenkte det var uaktuelt å stille til start. Et par dager før fikk jeg derimot en sms med startnummeret mitt. Da våknet idrettsgleden! Dagen før konkurransen bestemte jeg meg for å delta likevel. En fiks idé jeg fikk etter å ha drukket rødvin.

 Man kan få mange rare idéer av rødvin - for eksempel at man skal løpe maraton dagen etter! Kan det ha hatt noe å gjøre med syklisten på etiketten?

Man kan få mange rare idéer av rødvin - for eksempel at man skal løpe maraton dagen etter! Kan det ha hatt noe å gjøre med syklisten på etiketten?

Overraskende nok gikk det helt greit å løpe maratonet! Hvem skulle tro det når 10 km uka før føltes som en prøvelse? Kanskje ikke treningspausen hadde vært så ødeleggende som jeg trodde?

23. mai løp jeg Ecotrail 45 km. Det var selvfølgelig slitsomt, men det var ikke noe problem å gjennomføre. I går syklet jeg 100 km og jeg koste meg hele veien. Jeg begynner å lure på om denne treningspausen faktisk har vært bra? Nå har jeg mye mer treningsglede enn noen gang!

 På vei inn i mål etter 45 km på Ecotrail! Foto:  Sporten.com.

På vei inn i mål etter 45 km på Ecotrail! Foto: Sporten.com.

Har DU noen erfaringer med pause - eller med å kjenne deg totalt tappet for krefter? Del i kommentarfeltet under!