Kutter triatlon og satser på maraton for å spare tid, penger og frustrasjon

Jeg har bestemt meg for å kutte triatlon og satse på maraton. Det føles som en liten skilsmisse, men samtidig føles det veldig riktig.

Å trene til ironmandistansen i triatlon tar utrolig mye tid. Man trenger utrolige mengder med trening for at man skal klare å prestere i en konkurranse som består av 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping.

Siden i fjor sommer har jeg bare klart å trene rundt 7 timer i uka - uavhengig av hva jeg opprinnelig har planlagt. Det er ikke nok. 

I tillegg krever triatlon utrolig mye innsats i hver idrett for å bli god i den. Jeg føler at den tiden jeg bruker på trening blir skrapt utover alt for mye på en gang. 

På toppen av det hele kommer alt utstyret triatlon krever. Her har jeg investert drøssevis av kroner, og jeg kunne lett ha investert enda mer. Men det avgjørende er jo at du er avhengig av utstyret. Uten fungerende sykkel får du ikke fullført konkurransen. Og akkurat det skjedde meg i Ostseeman ironmandistanse triatlon i fjor. Dette er kanskje det mest frusterende - å være avhengig av utstyr og måtte bryte en konkurranse fordi utstyret ikke funker når man selv er i god form.

For å spare tid, penger og frustrasjon har jeg derfor bestemt meg for å kutte triatlon og satse på maraton.

Med 7 timers trening i uka vil jeg klare å få inn den treningen jeg trenger frem mot et maraton. Jeg vil til og med klare å inkludere skadeforebyggende styrke og tøying i den tiden. Dessuten får jeg konsentrert all treningen rundt 1 idrett, i stedet for å spre ressursene ut på hele 3 idretter. Nå blir det mye mer kvalitet!

Med maraton slipper jeg også å være avhengig av utstyr. Nå er det bare min egen kropp som skal funke, og jeg slipper å bekymre meg for sykkelinnstilling, kjeder, boss, kassetter, og andre sykkeldeler som må skiftes og tas vare på. Det er rett og slett en befrielse å slippe unna alt utstyret!

 Løping er fantastisk! Du trenger bare å stole på egen kropp og trening - og så er det fint med et par gode sko. Så herlig enkelt og greit!

Løping er fantastisk! Du trenger bare å stole på egen kropp og trening - og så er det fint med et par gode sko. Så herlig enkelt og greit!

Jeg gleder meg skikkelig til å ha fullt fokus på maraton fremover. Første konkurranse er i Holmestrand 11. april, og så følger 45 km-løpet Ecotrail i mai. Etter det har jeg tenkt å fylle på med konkurranser utover sommeren og høsten.

Har du opplevd noe lignende rundt trening og triatlon, eller har du noen tanker rundt det? Fortell! 

 Her står jeg med en  gammel damesykkel i Ostseeman ironmandistanse triatlon  i 2014. Raceren min brøt sammen, og jeg måtte låne denne for å klare å komme meg tilbake til startområdet. Nå er jeg lei av utstyr og satser heller på maraton.

Her står jeg med en gammel damesykkel i Ostseeman ironmandistanse triatlon i 2014. Raceren min brøt sammen, og jeg måtte låne denne for å klare å komme meg tilbake til startområdet. Nå er jeg lei av utstyr og satser heller på maraton.