Årets første konkurranse - 10 km i Holmestrand Maraton

Hurra, nå er konkurransesesongen i gang! Årets første konkurranse ble 10km i Holmestrand Maraton. Jeg hadde egentlig ikke planlagt noen konkurranser før Marka24 i juni, men klarte ikke å vente. Da jeg så det fortsatt var ledige plasser til Holmestrand Maraton var det bare å melde seg på.

Her er Nils og jeg på vei til Holmestrand med sommerfugler i magen. 10km er ikke langt når man trener til ultramaraton og ironman, men konkurranse er konkurranse!

På vei til Holmestrand Maraton. Hilde og Nils. Vegetarløperen.

Holmestrand Maraton var utrolig koselig og godt organisert. Det virket som at hele byen var samlet langs løypa, og det var glade løpere, løypevakter, heiagjenger, flagg og ballonger overalt. Dessuten var det drikkestasjoner nesten hver kilometer. Hit må jeg komme igjen neste år!

Og det beste av alt - medalje! Man blir vel aldri for gammel til å bli glad av å få medalje?

Medaljer fra Holmestrand Maraton. Hilde og Nils. Vegetarløperen.

Nei til lisens på løp

Nå er jeg så gira på flere konkurranser at jeg har lyst til å melde meg på alt som er. Problemet er bare at det ofte er dyrt. I tillegg til påmeldingsavgiften, har Norsk Friidrettsforbund innført krav om at man skal betale lisens for å løpe. Dette er ganske absurd og ikke bra for folkehelsa.

Holmestrand Maraton har derimot sagt tvert nei til forbundets krav om lisens. Hurra for det! En grunn i seg selv til å komme tilbake neste år.