Forberedelse til Marka24

- Innlegget inneholder reklame i form av bilde og omtale av Rawbite, som jeg har fått av min sponsor Green Adventure -

Denne helgen har jeg og kjæresten min forberedt oss til Marka24. Marka24 er en 24-timers konkurranse i Nordmarka hvor det er om å gjøre å komme innom så mange poster som mulig. Et skikkelig hardkjør, med andre ord!

Jeg har vært med på Marka24 to ganger tidligere, så jeg vet hva jeg går til. En skikkelig utfordring som byr på mye orientering i skogen, vonde føtter, slitne bein, trøtt kropp og overvinnelse av psyken. Det krever mye mentalt å pushe seg selv videre når føttene verker, klokka er 2 på natta og man egentlig bare vil sove. Samtidig er det nettopp dette som er utfordringen med Marka24 - å se hvor mye man klarer! Hvor utholdende og tøff er man egentlig?

Jeg har fortalt kjæresten min så mye om mine to forrige Marka24 at han er blitt dypt fascinert og nå hadde lyst til å være med. Derfor tok vi en tur nå i helgen for å forberede oss sammen. Vi hadde sett for oss en 15-timers løpetur, men landet på 12,5 timer hvor vi både løp og gikk.

Vegetarløperen. Forberedelse til Marka24. Kart over Nordmarka

Kartet over Nordmarka er fremme, og ruta blir planlagt!

Vegetarløperen. Proviant til Marka24. Risruller og Rawbite.

Provianten: De veganske energibarene Rawbite og risruller i nori. Som løpe-og turmat fungerte dette veldig bra. I Rawbite er det masse dadler som inneholder glukose og gir hurtig energi til musklene. Samtidig er det nøtter som gir protein og fett. I risrullene er det også masse karbohydrat - noe man trenger regelmessig påfyll av under lange økter. Denne maten rakk til to personer i 12 timer. Skulle vi vært ute lenger hadde vi trengt mer. Viktig lærdom til selve konkurransen!

Vegetarløperen. Pakket sekk til Marka24.

Sekken er pakket! Mat, vann, ekstra par sko (som jeg ditcha i siste liten for å spare vekt), ekstra sokker, litt varme klær,  hodelykt og førstehjelpsutstyr. Til selve konkurransen må vi også ha med en teltduk eller jervenduk for å fylle utstyrskravene.

Vegetarløperen. Forberedelse til Marka24. Føttene er teipet.

Føttene er teipet alle de stedene jeg pleier å få blemmer. Desverrre hang all teipen igjen i sokken etter jeg hadde gått gjennom vått terreng i noen timer!

Vegetarløperen. Våte sokker. Forberedelse til Marka24 .

Noe vi ikke hadde regnet med var at det fortsatt er mye snø i Nordmarka. Det gjorde oss ekstra våte på føttene. Dessuten gjorde det at vi ikke kom dit vi hadde planlagt - på en blåmerket sti mot Sinnerdammen sto vi plutselig i råtten snø til knærne. Da var det bare å snu!

Vegetarløperen. Forberedelse til Marka24. Blåmerket sti 17.5.

Alt i alt likevel en veldig fin tur - inkludert vonde føtter, slitne bein og trøtt kropp. Vi gruegleder oss til Marka24!

Vegetarløperen. Forberedelse til Marka24. Hilde og Nils.