Born to run?

Sånn ser føtter ut etter 17 timers gåing og løping i Nordmarka: Føtter etter 70 km gåing og løping. Vegetarløperen.

Heldigvis for deg som leser var ikke mobilkameraet bra nok til å virkelig fange opp hvor medtatte føttene ble.

Hva er skjedd her? Jo, her har jeg vært med på forrige helgs Marka24. I denne konkurransen skiftevis gikk og løp jeg 70 km i Nordmarka sammen med kjæresten min Nils.

Jeg kjente det godt i knærne og føttene underveis mens vi løp og gikk. Nils kjente det enda mer. Etter 55 km tålte ikke knærne hans mer sti, og etterhvert måtte han gå baklengs i nedoverbakkene for at det skulle gjøre mindre vondt. Jeg lo ganske godt av det, men det tok han ikke så pent!

Etter 70 km sa knærne hans fullstendig stopp. Vi hadde 35 km igjen til mål, så vi måtte bryte. Det tok jeg med godt humør - jeg var forberedt på at mye kunne skje i løpet av de 24 timene konkurransen varte.

Nå i etterkant har jeg også vondt. I akillessenene og it-båndet som går fra hoftene og ned i knærne. Fysioterapeuten fraråder meg å være med på konkurranse i helgen. Og jeg som hadde meldt meg på Hvaler Triatlon som er i morgen. Snufs. I stedet for konkurranse får jeg nå fysiobehandling med nåler og torturinstrument. Au! Hvorfor driver jeg med det her?

Plantekost hjelper på restitusjonen eller hva?

Forskning viser at plantebaserte dietter kan redusere oksidativt stress forårsaket av hard trening.

Vegansk pastasalat. Vegetarløperen.

Etter en normal treningsøkt ville et vegansk måltid som dette vært midt i blinken - plantene kan redusere oksidativt stress og dermed hjelpe på restitusjonen.

Desverre tror jeg ikke dette hjelper meg så mye akkurat nå. Jeg har jo overanstrengte sener og bånd.

Dermed er det bare en ting å gjøre - trøstespise kaker og snop i stedet!:-D

Vegansk pai med eple og kirsebær. Vegetarløperen.

På Fragrance of the heart på Glassmagasinet i Oslo har de vegansk pai med eple og kirsebær. Nam!

Restitusjon på sofaen med vegansk snop. Vegetarløperen.

Stripus og jeg "restituerer" på sofaen med snop helt uten melk, egg og gelatin. Om ikke annet er det dyrevennlig kos!