Min Ostseeman: 4 km svøm, sykkelsammenbrudd etter 50 km + maraton

Jeg deltok på Ostseeman ironmandistanse triatlon i Tyskland i helgen. Her skal man svømme 3,8 km, sykle 180 km og så løpe maraton på 42 km. Min dag gikk ikke heeelt som planlagt - sykkelen min brøt nemlig sammen etter 50 km! Etter å ha trent til denne konkurransen siden desember i fjor, var dette tidenes nedtur. Dagen endte likevel ganske OK - til og med med noen høydepunkter!

Svømmestart Ostseeman triatlon ironmandistanse. Vegetarløperen.

Svømmestart. 900 triatleter i vannet på en gang! Jeg svømte først for rolig, og så for langt, så totalt svømte jeg vel i hvert fall 4 km. Men pytt-pytt - jeg gjorde i alle fall unna svømmeetappen!

Etter svømmingen syklet jeg 50 km. Så ville ikke bakhjulet følge med rundt lenger da jeg tråkket. Jeg trodde det skulle være mulig å fikse, men nei. Jeg fikk assistanse av masse løypevakter som alle endte opp med å si det samme: "Sykkelen din er kaputt". Og jeg som nettopp hadde hatt den på verksted!

Dette var en meganedtur, for å si det mildt. Konkurransen var offisielt over for min del.

Etter å ha ventet i løypa 2-3 timer på å bli kjørt tilbake til start, kom en hyggelig nabo med en gammel damesykkel jeg kunne bruke. Den var minst 20 år gammel, hadde ikke gir og ingen fungerende håndbrems!

Vegetarløpren. Nødsykkel på Ostseeman ironmandistanse triatlon.

Hadde jeg ikke mistet så mye tid på ventingen kunne jeg forsøkt å sykle de resterende 120 km på denne gamle sykkelen. Men med 2.5 time til cutt off var det umulig. Dermed syklet jeg bare tilbake til start - i sokkelesten med sykkelskoene på bagasjebrettet!

Denne sykkelturen var utrolig morsom. Både publikum og triatleter heiet, ga meg tommelen opp og ropte "Respekt" til meg. Jeg holdt på å le meg ihjel. Det absolutte høydepunktet kom da jeg klarte å sykle forbi en på temposykkel i en motbakke. For en fantastisk absurd opplevelse!!!

Da jeg kom til startområdet fikk jeg til og med lov til å løpe maratonet - uten tidtaking, selvfølgelig. Offisielt var jo konkurransen min over, så jeg hadde ikke trengt å løpe, men det ville vært for kjipt. Jeg hadde jo planlagt å løpe maraton den dagen!

Vegetarløperen. Maraton. Ostseeman ironman triatlon.

De siste negative tankene rundt sykkelsammenbruddet forsvant da jeg løp. Løping er utrolig bra for å rense opp i hodet! 42 km er vondt, men det er godt likevel.

Alt i alt ble dette dermed en ganske ok dag! Etter to uker med nedtrappet trening hadde jeg masse overskudd i kroppen, og jeg fikk tatt det ut på 4 km svømming, 60 km sykling og et maraton.

Nå må jeg bare finne en ny ironmandistanse å melde meg på så jeg kan bli en ordentlig jernkvinne. Good karma for the win!