Trening og kosthold mot neste store mål - Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon

Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon er mitt neste store mål. Det er en halv ironman triatlon som foregår i enorme motbakker på Vestlandet. Dato: 15. august 2015. Etter 1,9 km svømming i Aurlandsfjorden starter motbakkene momentant. Sykkelløypa på 98 km tar deg rett opp på fjellet - etter bare 16 km er du gått fra havnivå til 1320 meter over havet! 98 km med sykling nesten rett opp eller ned kjennes godt i beina, men likevel skal man avslutte med 21 km løping opp Aurlandsdalen. Her løper man på veldig teknisk sti, og det er en stigning på 1100 m. Phuh!

Jeg tror at denne konkurransen kan bli nesten like krevende som en full ironman som foregår i flatt landskap.

Vegetarløperen. Sykle Aurlandsfjellet.

Sykkeletappen er hard og fantastisk - jeg testet deler av den i sommer!

Mål og treningsplan for konkurransen

For første gang siden jeg begynte å trene mot konkurranser i 2011 har jeg nå satt meg konkrete mål for tid og plassering. Tidligere har jeg testet ulike konkurranser og hatt som mål bare å gjennomføre. Det krever tross alt litt bare å gjennomføre et maraton, eller en halv eller hel ironman.

Men nå har jeg skrudd opp ambisjonene! For å nå målene har jeg laget meg en skikkelig treningsplan. Jeg støttet meg på faglitteratur for å lage planen - en artikkel i boka The complete triathlon guide. 

Fremover nå blir det masse trening i motbakke - både på sykkel, løp og på ski. Dessuten blir det mye utholdenhets- og fartstrening. Dette blir gøy!

Vegetarmat for the win!

Kostholdet kommer til å spille en avgjørende rolle for treningen. Det er ikke mulig for kroppen å yte optimalt uten riktig drivstoff!

Min ernæringsfysiolog Pernilla Berg forteller at i utholdenhetsidrett fungerer vegansk kosthold bedre enn vanlig kosthold. Hurra! Frem mot konkurransen skal jeg derfor fortsette å ha et kosthold som består av masse grovt korn, bønner, erter, linser, frø, nøtter, grønnsaker, frukt og bær.

Vegetarløperen. I mål etter 4 timer trening.

Vegetarmat er perfekt treningsmat! Det gir masse energi, ligger lett i magen, og jeg kjenner at maten er bra for meg. Topputøvere som Scott Jurek, Rich Roll og Brendan Brazier forteller dessuten at det hjelper på restitusjonen.

Det er nå 9 måneder til Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon - de skal fylles med masse tøff trening og deilig vegetarmat!