Forbrenne fett på trening: Løpe i ketose

Nå har jeg testet noe jeg vanligvis holder meg langt unna: Å ikke spise på løpetur, men å forbrenne energi i form av fett.

Jeg var ute og løp i 1 time og 45 minutter. Da jeg startet var det 2-3 timer siden jeg hadde spist og jeg spiste ikke underveis. Vanligvis spiser jeg rett før løpetur og fyller på med energigeler hvis jeg løper i mer enn en time.

Det var ubehagelig i starten - jeg følte at jeg gikk tom for energi etter bare 20 minutter. Etterhvert gikk den følelsen over, og jeg følte meg merkelig lett i kroppen. Følelsen av ubehag gikk bort. Etterhvert følte jeg at jeg løp av meg selv - uten å tenke, uten å presse meg - kroppen bare løp av seg selv. I saktere fart enn vanlig, vel å merke.

Det mest interessante var å observere hva som skjedde med det mentale aspektet. Etter det første ubehaget var borte gikk jeg inn i en drømmelignende tilstand. 

Tankevirksomheten i hjernen stoppet så og si opp - på godt og vondt. På den gode siden var det som en meditativ tilstand hvor hjernen var blank og det ikke fór tanker inn i hodet hele tiden. Det er jo ganske deilig. På den annen side er det jo litt uvant å være så sløv mentalt at man ikke er oppmerksom.

Oppmerksomheten ble nemlig kraftig sløvet. Jeg tok feil av stier og klarte å løpe meg bort. Jeg spurte en kar i skogen om veien, og da han spurte hvor jeg skulle tok det meg kanskje 10 sekunder før jeg klarte å samle tankene og svare.

Dette var interessant å teste ut, men jeg er litt usikker på om jeg kommer til å gjøre det igen!

 Fra løpetur på Snellingen nord i Nordmarka sist helg - da uten å være i ketose! :-D

Fra løpetur på Snellingen nord i Nordmarka sist helg - da uten å være i ketose! :-D