Erfaring - bikefit hos Studio Sykkeltilpasning i Drøbak

Får du vondt når du sitter lenge på sykkelen? For eksempel i nakken, skuldrene, håndleddene og skrittet? Det gjør jeg! Veldig. På turer på over 1,5 time har jeg ikke klart å sitte i riktig posisjon uten ubehag. Nakken er blitt helt stiv, og skrittet helt numment. Ofte har jeg blitt nummen i håndleddene også. Da er ikke sykling spesielt gøy!

Ubehaget i skrittet har vært spesielt ille. Jeg har trodd at det var setet det var noe i veien med, så jeg har testet masse forskjellige seter. Fortsatt like vondt. Til slutt mistenkte jeg at det var innstillingen av sykkelen det var noe feil med.

Jeg fikk bikefit hos en sykkelbutikk i fjor, men jeg satt ikke noe mer komfortabelt av den grunn. Nå har jeg derimot vært hos Studio Sykkeltilpasning i Drøbak. Det var andre saker! 

På Studio Sykkeltilpasning gikk de grundig til verks med Retül bike-fit teknologi. Dette er et sykkelspesifikt bevegelsessystem som filmer bevegelser i 3D. Hensikten er å gi et nøyaktig datagrunnlag for å sikre optimal sittestilling.

Først begynte Petter i studioet derimot med å kartlegge plagene mine på sykkel. Han spurte om treningsmålene, hvor mye jeg sykler, og testet smidighet og fysikk. 

Så kom vi til den morsomme delen - analyse av hvordan jeg sitter på sykkelen. Vi satt racersykkelen min på rulle, og begynte med å finne et sete jeg satt behagelig på. Vi testet vel mellom 5 og 7 seter, og endelig fant jeg et sete fungerte for meg - JOFF Randee, spesielt utviklet for langdistansesykling. Vi la en sittepute på setet for å kunne analysere trykket.

Så fikk jeg LED-markører på håndledd, albue, skuldre, hofter, knær, ankler, hæler og tær. Jeg begynte å sykle, og bevegelsene ble filmet fra flere vinkler.

I videoanalysen kunne vi da se at jeg nå hadde et veldig bra trykk på setet.

 Bildet viste at jeg ikke hadde for mye trykk på setet, og at trykket var bra fordelt. 

Bildet viste at jeg ikke hadde for mye trykk på setet, og at trykket var bra fordelt. 

Derimot var det flere av vinklene i sittestillingen min burde rettes på. Dermed ble det heving og justering av setet og senking av styret. Og vips så satt jeg mer komfortabelt enn jeg noen gang har gjort! Takk gud.

Jeg har nå testet ut innstillingen på et par rulleøkter. Nå klarer jeg endelig å sitte i riktig posisjon på sykkelen i to timer. Jeg har kjent litt ubehag underveis, men ikke noe i nærheten av sånn det var før. For en lettelse! Neste uke skal jeg teste en økt på tre timer.

Hvis jeg kjenner noe som må fintilpasses litt mer kan jeg komme innom i løpet av to uker for å få mer tilpasning gratis. Det er del av prisen.

Jeg må si at jeg nå er veldig fornøyd med å endelig kunne sitte riktig på sykkelen uten å få vondt! Jeg føler jeg skulle fått dette da jeg kjøpte sykkelen for to år siden. Skikkelig sykkeltilpasning anbefales på det sterkeste!

NB - dette er ikke reklame. Jeg har betalt vanlig pris for sykkeltilpasningen og mottar ingen fordeler for å skrive om det.