Allergisk mot klorvann? Nyser og snørrer etter jeg har svømt

Oppdatering 11. februar 2015 - jeg har nå fått følgende tips fra andre triatleter i diverse grupper på facebook:

- Allergitablett
- Neseklype
- "Svette det ut" med en løpetur eller sykling rett etterpå (flere som hadde god erfaring med dette)
- Teste svømmebassenget på Eidsvoll uten klor
- Skylle munnen med vann etter svømming
- Skylle nesen med nesehorn

En gammel landslagstriatlet skrev til meg "Ta en halv Zyrtec en time eller to før økta di, vanlig allergimedisin, jeg gjør det samme. Du reagerer ikke på klor i vannet, men klorgassen i luften som er en kjemisk reaksjon klor får som reagerer med kroppsfett".


Jeg har fått et kjempeproblem og er takknemlig for alle tips som kan hjelpe. Siden i høst er jeg begynt å nyse og snørre kraftig etter svømming. Jeg har alltid nyst litt etterpå, men nå nyser og snørrer jeg i mange dager. I desember var det kronisk hele måneden - jeg nøs og snørret non stop, og var ikke «restituert» fra en økt før neste begynte. Etter jeg svømte i sist uke har jeg følt meg helt syk. Måtte gå til innkjøp av nesespray og allergispray, men det hjalp bare litt. Jeg våknet om natten av at jeg ikke fikk puste gjennom nesa. Snufs.

Hjelphjelphjelp!!! Hva i all verden skal jeg gjøre? Dette går jo ut over den andre treningen min. Det er så ille at jeg nesten har lyst til å kutte ut svømming. Men hvordan skal det gå med de 3,8 km svømming i Oppland Xtreme Triathlon da? Jeg kan jo ikke svømme i fjorden allerede nå...

Noen som har råd? Alle råd mottas med stor takk!

 Gleder meg til jeg kan svømme ute igjen! Klorvann er noe herk.....

Gleder meg til jeg kan svømme ute igjen! Klorvann er noe herk.....