Intervju i Sprek-avisene Aftenposten, Bergens Tidende mm.

 Intervju med meg om trening på vegetarkost i Sprek-avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke.  Les saken her!

Intervju med meg om trening på vegetarkost i Sprek-avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke. Les saken her!

Avisene i Sprek-samarbeidet har en artikkel om at jeg vil motbevise matmyten om at kjøtt er nødvendig. 

Etter at jeg la om til vegetarkost har jeg blitt møtt med mange rare holdninger. Mange mener man omtrent ikke kan leve uten å spise kjøtt, eller at det ikke er mulig å trene hardt. Dette vil jeg motbevise, og det er grunnen til at jeg blogger om trening på vegetarkost.

I nyhetssaken forteller jeg om hvordan jeg spiser og trener, og hvordan treningen og kostholdet har påvirket kroppen min på en positiv måte.

Du kan lese saken her!

Intervju i VG+: De kjøttfrie idrettsutøverne

VG+ har en flott og grundig sak ute om kjøttfrie idrettsutøvere. Her er jeg intervjuet, og det er stort fokus på strongman Patrik Baboumian, samt andre idrettsutøvere som ikke spiser kjøtt. Dette er en veldig nyttig og interessant artikkel som jeg anbefaler å lese!

Les VG-saken her: Kombinerer trening og vegetarisk kosthold: De kjøttfrie idrettsutøverne. Av journalist Aslân W.A. Farshchian.

VG har også intervjuet tre ernæringsfysiologer om idrett og vegetarisk kosthold. I toppidretten i Norge er ikke vegetarisk kosthold utbredt og det gjenspeiles i at ernæringsfysiologene ved Norges Idrettshøyskole og Olympiatoppen generelt er litt skeptiske og nok ikke helt oppdaterte på denne fronten.

Alle fordommer mot vegansk kosthold i idrettssammenheng blir derimot gjort til skamme når man ser på hva veganske topputøvere presterer. VG-saken har en liste over noen av disse utøverne, og du finner også min lille liste over løpere og triatleter som er veggiser her.

Stor sak og intervju i LifeStyleVIEW

Siste utgave av LifeStyleVIEW har en stor sak om idrettsutøvere på vegetarkost. Her har de intervjuet både meg og min sponsor Pernilla Berg i Veganlife.

LifeStyleVIEW nr 2 2015, intervju Vegetarløperen.png

– Et variert vegetarisk kosthold forbindes med en rekke helsefordeler slik som lavere kolesterol, lavere blodtrykk, mindre risiko for hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes og ulike former for kreft. Vegetarianere ser også ut til å leve lenger. Men er dette kostholdet tilstrekkelig for toppidrettsutøvere hvor kroppen må yte maksimalt?, skriver magasinet LifeStyleVIEW. 

Svaret er at vegansk kosthold er helt supert for å prestere i idrett. I saken har magasinet intervjuet flere ernæringsfysiologer, og de trekker frem Pernilla og meg som eksempler på veganske idrettsutøvere. Kjempegøy!

Her kan du lese saken.

PS! Her kan du sjekke ut flere idrettsutøvere som er veggiser!

Idrett på vegetarkost på forsiden av Sunnhetsbladet

Sunnhetsbladets nyeste utgave har et kjempefokus på vegetar og idrett. Jeg er på forsiden og inne i bladet er det hele fire sider om temaet. 

 Sunnhetsbladet nr 3, 2015 har en stor sak om idrett på vegetarkost. Vegetarløperen Hilde Valbjørn Hagelin på forsiden.

– Er et plantebasert kosthold nok for å prestere maksimalt?, spør Sunnhetsbladet på forsiden. Svaret er selvsagt JA! Inne i bladet har de intervjuet både meg og min ernæringsfysiolog Pernilla Berg. Pernilla er også idrettsutøver og veganer. Hun gir ernæringsråd til hvordan du bør spise når du driver idrett på vegetarkost, og jeg forteller om mine erfaringer med dette.

I tillegg er ernæringsfysiologer fra Oslo Universitetssykehus og Folkehelseinstituttet intervjuet.

Her kan du lese hele saken!

Sunnhetsbladet er et blad du kan abonnere på, og fra neste utgivelse blir bladet også å få kjøpt hos Narvesen.

 Stor sak om idrett og vegetar i Sunnhetsbladet nr 3, 2015. Intervju med Vegetarløperen Hilde Valbjørn Hagelin.

 Både jeg og min ernæringsfysiolog Pernilla Berg konkurrerer i idrett på vegankost. Vi er ikke de eneste - min lille liste over løpere og triatleter som er vegetarianere og veganere er også med i saken.  Les mer om utøvere på vegetarkost her!

Både jeg og min ernæringsfysiolog Pernilla Berg konkurrerer i idrett på vegankost. Vi er ikke de eneste - min lille liste over løpere og triatleter som er vegetarianere og veganere er også med i saken. Les mer om utøvere på vegetarkost her!


Sak i Runner´s World - Løp bedre med vegetarkost

Februar-utgaven av Runner´s World har en flott sak om vegetar - Bli inspirert til å spise grønnere. Forsiden lokker med teksten Løp bedre med vegetarkost. Veldig gøy!

Det er ernæringsfysiologen Tone Ilstad Hjalmarsen som har skrevet saken. Til daglig er hun maratonløper på elitenivå. Tone har intervjuet meg om kostholdet mitt, og jeg forteller om fordelene ved å trene på vegetarkost. I bladet finner du også en av mine oppskrifter på sunn treningsmat - quinoasalat. Ernæringsfysiologen beskriver dette som et vinnermåltid, og det er jo gøy!

En annen morsom ting er at Runner´s World omtaler meg som en av Norges mest kjente løpere som trener utelukkende på vegetarkost. Det gjør meg både flau og stolt. Mest stolt!

Bladet er ute i bladkioskene nå.

 Runner´s World februar 2015 - to sider om trening og vegetarkost. Sak med Vegetarløperen.
 Runner´s World februar 2015 - Løp bedre med vegetarkost. Sak med Vegetarløperen.


Ny sak i ShapeUp - jeg deler mine tips til trening og vegetar

I kjølvannet av intervjuet med meg i ShapeUp i forrige uke, kom det en oppfølgersak i går. Denne engasjerte veldig, og jeg skrev selv til journalisten om ting jeg mente burde vært annerledes. ShapeUp har vært veldig lydhøre og rettet opp mye i saken, og de har vært hyggelige å forholde seg til.

Jeg skrev blant annet til ShapeUp at de burde guide leserne til hvordan de kan få et sunt vegetarisk kosthold. Og her har de tatt meg på ordet - de ba meg om å skrive en tekst om nettopp dette!

Denne er nå publisert i en egen sak på nettsidene deres - "Vegetarløperens" tips til trening på vegetarkost.

Jeg synes det var veldig fint og ryddig av redaksjonen å ta tak i det på denne måten, og jeg er kjempeglad for å kunne dele mine tips med leserne deres:)


Stort intervju i ShapeUp

Det er et stort intervju med meg i ShapeUp, januarutgaven 2015. Det er en flott og positiv sak på hele 4 sider, hvor jeg forteller om trening på vegetarkost.

Saken er skrevet av ernæringsfysiologen Cathrine Borchsenius. Å trene på vegetarkost er lett, men det er noen ting man bør sette seg inn i på forhånd. Her kan du lese om hvilke næringsstoffer du bør få i deg og se hva jeg spiser hver dag. Du kan også se hvilke tips min ernæringsfysiolog har gitt meg.

Her kan du lese saken på nett!

Ta også en titt på sidene til PT-Pia og ShapeUp!

Samtale i podcasten Løvehjerter

Jeg har deltatt i en episode av podcasten Løvehjerter. Samtalen dreier seg om trening og vegetar, og vi snakker om løst og fast rundt temaet. Jeg forteller om alt fra hva man bør spise som vegansk idrettsutøver, til hvordan jeg for første gang begynte å trene i 2011 og ikke kunne løpe 3 km uten å gå!

Sjekk ut episoden – her er det mye latter og moro, i tillegg til mye nyttig info om trening og vegetar!

Blogg på Runner´s World

Jeg blogger på hjemmesidene til norske Runner´s World. Runner´s World er et internasjonalt meget anerkjent løpemagasin som kommer ut månedlig. De har ofte gode saker om vegetar og trening.

Norske Runner´s World kommer ut med månedlig magasin, og har dessuten mange gode saker på hjemmesidene sine. Jeg er veldig glad for at jeg kan være med på å bidra til innholdet her med å blogge!

Bloggen min på Runner´s World finner du her.

Intervju i magasinet Stella

Jeg er intervjuet i magasinet Stella, juni-utgaven 2014. Her har de en stor og flott sak om vegetar på hele seks sider.


Det er veldig gøy at vegetar er i vinden og at det kommer positive mediaoppslag. Stella skriver:

Grøntfor er heitere enn nystekt biff, så hett at den britiske avisen The Independent like før nyttår stilte spørsmålet «No meat, no dairy, no problem: is 2014 the year vegans become mainstream?».

Jeg forteller Stella at jeg vil vise hvor mye du kan få til på vegetarkost. Mange tror man ikke kan spise vegetarmat og trene hardt samtidig, men det er helt feil. Det finnes flere veganske idrettsutøvere i toppsjiktet, som ultraløperen Scott Jurek og triatleten Brendan Brazier. De har inspirert meg veldig!

I tillegg er det så mange fordeler ved vegetar. Det er bra for dyrene, for miljøet og for helsa. Helsefordelene alene er god nok grunn til å spise vegetarisk. Vegetarmat er kreftforebyggende og gir sunnere hjerte. Dessuten viser studier at vegetarianere gjennomsnittlig er betydelig slankere enn de som spiser kjøtt - noe som er en fordel generelt, men også når man løper!

Det er masse interessante innfallsvinkler til vegetar i Stella-saken. De har også intervjuet to andre veggiser – motejournalisten og stylisten Anja Stang og raw food-caterer Josefin Andrén.

Her kan du lese hele intervjuet i Stella.