Intervju i magasinet Stella

Jeg er intervjuet i magasinet Stella, juni-utgaven 2014. Her har de en stor og flott sak om vegetar på hele seks sider.


Det er veldig gøy at vegetar er i vinden og at det kommer positive mediaoppslag. Stella skriver:

Grøntfor er heitere enn nystekt biff, så hett at den britiske avisen The Independent like før nyttår stilte spørsmålet «No meat, no dairy, no problem: is 2014 the year vegans become mainstream?».

Jeg forteller Stella at jeg vil vise hvor mye du kan få til på vegetarkost. Mange tror man ikke kan spise vegetarmat og trene hardt samtidig, men det er helt feil. Det finnes flere veganske idrettsutøvere i toppsjiktet, som ultraløperen Scott Jurek og triatleten Brendan Brazier. De har inspirert meg veldig!

I tillegg er det så mange fordeler ved vegetar. Det er bra for dyrene, for miljøet og for helsa. Helsefordelene alene er god nok grunn til å spise vegetarisk. Vegetarmat er kreftforebyggende og gir sunnere hjerte. Dessuten viser studier at vegetarianere gjennomsnittlig er betydelig slankere enn de som spiser kjøtt - noe som er en fordel generelt, men også når man løper!

Det er masse interessante innfallsvinkler til vegetar i Stella-saken. De har også intervjuet to andre veggiser – motejournalisten og stylisten Anja Stang og raw food-caterer Josefin Andrén.

Her kan du lese hele intervjuet i Stella.