Idrettsutøvere på vegetarkost: Sondre Amdahl

Sondre Amdahl er akkurat blitt nr 2 i løpet Vibram Hong Kong 100k. Et løp på hele 100km i Kina. Og vet du hva? Han spiser nesten 100% plantekost!

Topplasseringene til Sondre stopper ikke der. Bare i 2014 har Sondre vunnet Vestfold Ultra Challenge på 75km, Kickmaster Ultra på 50km, og Hoka Highland Fling i Skottland på 85km. Dessuten ble han nr 7 i det ekstremt tøffe løpet Ultra-Trail du Mont Blanc på hele 168 km i høst.

Sondre skriver på bloggen sin at han har lært mye av å løpe langt. Det han trekker frem som nr.1 er kostholdet. Derfor spiser han i dag nesten 100% mat fra planteriket.

Videre skriver Sondre dette om vegetarkostholdet sitt:

Helse er en viktig grunn til at jeg har kutta ut fisk/kjøtt og erstattet dette med frukt og grønnsaker. Jeg synes media flommer over av undersøkelser og forskning som bekrefter at mye frukt og grønt kan redusere risikoen for flere former for kreft, diabetes og hjerte/kar-sykdommer. Jeg har nok også fått en god del inspirasjon fra andre ultra-atleter, som for eksempel Rich Roll (vegan), Sage Canaday (vegetarianer) og Scott Jurek (vegan).
— http://sondreamdahl.com/kosthold/
Jeg løper nok bedre, restituerer raskere og føler meg rett og slett bra. Jeg tar jevnlige blodprøver for å sjekke vitaminer, mineraler, kolesterol, blodverdier og så videre. Så langt er legen veldig fornøyd!
— http://sondreamdahl.com/kosthold/