Ultraløpere og vegetarianere lever lenger

En australsk undersøkelse omtalt i Kondis mars 2014 viser at ultraløpere kan forvente å leve 16 år lenger enn normalbefolkningen. Studien ble gjort ved Universitetene i Ballarat og Monash. Det var 67 ultraløpere som ble undersøkt, og disse løp mellom 40 og 100 km per uke.

Studien viste at de hadde en telomerlengde som var 11% lenger enn normalbefolkningen - noe som tilsier påslag i forventet livslengde på 16 år, ifølge forskerne i studien.

Ikke nok med det - vegetarianere lever også lenger! En studie påbegynt i 2012 med 96.000 deltakere viser at kvinnelige vegetarianere lever over 6 år lenger enn kvinner som ikke er vegetarianere. Menn kommer enda bedre ut - mannlige vegetarianere lever nesten 10 år lenger enn menn som ikke er vegetarianere! 

Oppsummert må man jo kunne si at det er ganske fint å være vegetarianer som løper ultradistanser?