Vegetarmat, trening og protein

Visste du at du kan dekke proteinbehovet fullt ut på vegetarmat? Det kan du! Også hvis du trener styrke og utholdenhet.

Så lett får du i deg protein på vegetarmat

Spiser du frokost med 4korn, mandler og soyamelk får du i deg rundt 20g protein: I 100g 4korn er det 11g protein, i 2 dl soyamelk 6g protein, og i 10g mandler 2g protein.

Spiser du tre grove brødskiver til lunsj får du i deg rundt 10g protein – før du tar på pålegg.

Et mellommåltid med 100g gresskarkjerner gir 30g protein.

Mange liker å drikke sjokolademelk etter trening. Soyavarianten er like bra. Her får du i deg protein, karbohydrat og væske – akkurat det du har bruk for etter en økt. En halv liter gir 15g protein.

Spiser du en pastarett med kikerter til middag får du i deg rundt 22g protein: 100g ukokt pasta gir 10g protein, og 150g kikerter gir 12g protein.

Der var vi oppe i 97g protein! Det er det jeg trenger i løpet av en dag, og er mer enn nok for de fleste. Veier du 60kg og er normalt aktiv trenger du bare 50g protein i løpet av en dag.

Dagsbehov - protein for vegetarianere

The American College of Sports Medicine (ACSM), og den amerikanske og canadiske ernæringsfysiologforeningen anbefaler at vegatariske idrettsutøvere får i seg 1,3-1,8g protein per kilo kroppsvekt.

Er du i normal aktivitet trenger du mindre protein – bare 0,8g per kilo kroppsvekt.

Det er lett å legge på seg muskler på vegetarkost!

Det er lett å legge på seg muskler på vegetarkost!