Idrettsutøvere på vegetarkost: SARA Nustad Mauland

Familien Nustad Mauland har ikke fostret bare en, men hele to supergode ultraløpere og veganere. Jeg har tidligere blogget om Mari Nustad Mauland. Her kan du møte søsteren hennes Sara!

 Sara Nustad Mauland er ultraløper og veganer.

Sara Nustad Mauland er ultraløper og veganer.

Sara er veganer og løper langt og lenger enn langt. Hun løper 3-4 ultraløp i året - det vil si løp som er lenger enn maratondistansen på 42 km. Sara har vært med på blant annet Ultrabirken, Lysefjorden Inn, Ultravasan, EcoTrail og Rallarvegsløpet. I tillegg løper hun ofte halvmaraton (21 km) som trening til de lenger løpene.

Sara er rask - mye raskere enn meg! Hun har vunnet etappeløpet RunIceland, er kommet på delt 2. plass med søsteren Mari i Lysefjorden Inn Ultramaraton, 5. plass i Ultrabirken og 9. plass i EcoTrail.

Sara begynte å løpe seriøst og spise vegansk i 2011. Tidligere hadde hun spilt bedriftshåndball i mange år og jogget for å holde seg i form. I 2011 deltok hun i sin første løpekonkurranse og elsket det. Da begynte den seriøse løpingen! For hver konkurranse hun deltok i gjorde hun det bare bedre og bedre. Og dermed begynte hun å løpe lenger og lenger. 

Sara begynte å spise vegansk først og fremst på etisk grunnlag fordi hun ikke følte hun kunne støtte kjøttindustrien lenger. Hun merket derimot fort at vegankosten var bra for treningen også. 

Jeg ble veganer først og fremst som et etisk og politisk valg - jeg bestemte meg for at jeg ikke kunne støtte kjøttindustrien lenger, men jeg merker at jeg restituerer meg bedre etter trening og blir mindre stiv og støl enn før.
— Sara Nustad Mauland
Jeg tenker at vegan/vegetarkost er perfekt for dem som trener mye. Siden det finnes relativt lite vegansk ferdigmat ender du opp med å spise ganske sunt, og frukt og grønnsaker pluss nøtter er enkelt å få tak i og lett å ha som mellommåltid.
— Sara Nustad Mauland
Du blir ikke så tung i kroppen av vegetarmat som av kjøtt, noe som er perfekt når du skal trene mye, og det er kjempeenkelt å erstatte kaloritap etter en treningsøkt - det er bare å lage seg en smoothie!
— Sara Nustad Mauland

Sara er en skikkelig kul dame som jeg heier på. Se opp for henne i et løp nær deg!

 Sara Nustad Mauland sammen med to andre ultraløpere og veganere - søsteren Mari (i midten) og Sarah Cameron (til høyre). Alle er med i løpegruppa Vegan Runners.

Sara Nustad Mauland sammen med to andre ultraløpere og veganere - søsteren Mari (i midten) og Sarah Cameron (til høyre). Alle er med i løpegruppa Vegan Runners.